Razdoblje gubitka težine i dijeta je opet tu i u tom trenutku vaš najbolji prijatelj i pomoćnik bit će zeleni čaj. Pročitajte o njegovim učincima u mršavljenju

Čaj se treba prestati smatrati normalnim napitkom, zagrijava zimi, osvježava ljeti. U stvari, to je napitak koji ima pozitivne učinke na srce, krvne žile su nakon njega fleksibilnije, bori se protiv slobodnih radikala koji uništavaju stanice u našem tijelu, a također pomaže u gubitku kilograma. Međutim, ti rezultati nisu uzrok nikakvog čaja, već uglavnom zelenog čaja.

Prednosti zelenog čaja u mršavljenju
Bezbroj laboratorijskih istraživanja pokazalo je da je zeleni čaj neophodan za naše zdravlje i optimalnu težinu. Dakle, koliko bismo trebali piti zeleni čaj kada pokušavamo spustiti nekoliko viška kilograma? Dokazano je da su 3 šalice dnevno idealne za gubitak 6-6,5 kg masti u jednoj godini bez vježbanja. Mišići neće patiti, samo će se masti smiriti. Ali ako započnete fizičko kretanje, vaš će učinak biti još bolji. Tri šalice zelenog čaja dnevno povećavaju potrošnju energije za 4,7%, što znači da čak i uz minimalni fizički napor izgarate puno više kalorija nego inače.

Tajna zelenog čaja
Sastav zelenog čaja sadrži katehine, tvari koje djeluju s kofeinom, oslobađajući sadržaj masnih stanica i ciljajući na proizvodnju energije. U tom trenutku tijelo počinje koristiti masnoću za proizvodnju energije. Ne glukoza. Zeleni čaj djeluje bolje od čistog kofeina u mršavljenju. Tri šalice dnevno omogućuju vam da se riješite do 17,1 grama masti, tako da možete izgubiti do 6,2 kg u jednoj godini za 365 dana.

Kako piti zeleni čaj
Najbolje je popiti jednu šalicu zelenog čaja ujutro na prazan želudac, drugu 30 minuta prije ručka i zadnjih 30 minuta prije večere. Da biste poboljšali rezultate zelenog čaja, kupite i riblje ulje. Može se kupiti u obliku kapsula u ljekarni. Povećaće bioraspoloživost katehina dva puta.

Uvijek odaberite zeleni čaj od lišća bez ikakvih sastojaka. Pijte ga samo svježe kuhano bez dodavanja meda ili šećera. Bez kolačića ili slatkiša, samo čisti topli čaj.

Kako vam se svidio današnji članak? Volite li zeleni čaj i pijete ga redovito? Javite nam u komentarima i članak podijelite među prijateljima.

Leave a Reply