Sljedeći simptomi govore da vaš organizam ima nedostatak magnezija

Hrana koju jedemo svaki dan ima snažan utjecaj na naše zdravlje, pa je važno jesti dijetu bogatu esencijalnim vitaminima i mineralima. No, prehrana se u posljednjih nekoliko desetljeća promijenila iz loše u lošiju. Na primjer, većini nas potpuno nedostaje magnezij, mineral koji je važan za pravilno funkcioniranje naših organa, razinu energije i sintezu proteina i masti. Štiti nas i od kardiovaskularnih bolesti i čuva srce bez oštećenja, regulira krvni tlak i razinu inzulina u tijelu.

Kao što vidite, magnezij je vrlo važan za naše zdravlje, pa bismo ga trebali održavati na optimalnoj razini. Najprije ga možete pronaći u orasima, mahunarkama, obogaćenim žitaricama, bananama, špinatu i avokadu. Preporučeni dnevni unos magnezija je 400 mg, ali istina je da mi apsorbiramo samo 30 – 40%. Međutim, zdravstvene probleme zbog nedostatka magnezija mogu se izbjeći obraćanjem pozornosti na signale našeg tijela.

Migrene i glavobolje
Na temelju studija, postoji veza između upotrebe dodataka magnezija i intenziteta migrene. Stalne glavobolje povezane su s nedostatkom magnezija.

astma
Respiratorni problemi povezani su s nedostatkom magnezija. Studije su potvrdile da je smanjenje simptoma astme u skladu s velikim unosom magnezija.

zatvor
Magnezij je odgovoran za pravilno funkcioniranje crijeva.

Nastavite čitati članak na sljedećoj stranici
Noćni grčevi nogu
Ako patite od bolnih noćnih grčeva u nogama, u vašem tijelu nedostaje magnezij, što je važno za pravilnu kontrakciju mišića.

Visoki krvni tlak
Hipertenzija je jedna od najčešćih bolesti našeg vremena. Povećavanjem unosa magnezija možete smanjiti visoki krvni tlak.

Nesanica i kronični umor
Jedite hranu bogatu mineralima za bolji san i kvalitetan san. Problemi s nesanicom mogli bi dovesti do kroničnog umora.

depresija
Ako patite od depresije, povećajte unos magnezija. Na temelju studije, osobe mlađe od 65 godina s dovoljno magnezija u tijelu pate od 22% manje depresije.

anksioznost
Malo magnezija u tijelu utječe na središnji živčani sustav i može izazvati anksioznost.

Slatka žudnja
Ako imate iznenadne slatke žudnje, možda patite od nedostatka magnezija. Odaberite tamnu čokoladu, zadovoljite svoje ukuse i povećajte sadržaj magnezija kojim je tamna čokolada bogata.

Leave a Reply